BARRALÓ
404
page-template-default,page,page-id-404,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

BARRALÓ

El Diccionari de la Dansa, dels Entremesos i dels Instruments de Música i Sonadors, de Francesc Pujol i Joan Amades, editat el 1936, defineix el Barraló com un ball de disfresses de caràcter llicenciós, que es feia a diferents indrets durant el Carnaval.

 

A Mollet n’existeix una primera referència escrita del 1913, i es té constància que s’organitzaven balls del Barraló entre 1947 i 1952. Sabem que, el dimarts de Carnaval, s’havia ballat al Tabaran i a l’Ateneu, els locals emblemàtics de Mollet. Conten que els homes es vestien de dona, i que tot era un sarau on imperava l’alegria i la disbauxa.

 

El 2004, l’Esbart Dansaire de Mollet va recuperar l’antic Ball del Barraló per celebrar l’arribada del Carnestoltes, amb una coreografia feta per el Joan Vallbona. Amb vestuari estrafolari i colorista, ara el ballem amb música composta per Josep Maria Aparicio. A més a més, l’actual Ball del Barraló recupera i incorpora en Manyó, un popular personatge molletà de finals del segle XIX.

Música:

Josep Maria Aparicio

 

Arranjaments:

Xavier Batllés

 

Coreografia:

Joan Vallbona

 

Vestuari:

Fons d’armari

 

Fotografies web:

Cristina Forés