BALL DE GITANES
407
page-template-default,page,page-id-407,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

BALL DE GITANES

El Ball de Gitanes és una de les danses populars i tradicionals més antigues del nostre país, i cal considerar-la com la forma genuïna de Carnaval a les poblacions del Vallès. Actualment, és encara un espectacle tradicional que se celebra anualment arreu de les comarques vallesanes.

 

A Mollet, la tradició de les colles del Ball de Gitanes va arrelar molt fort durant el segle XIX i, passat el parèntesi de la guerra civil, pervisqueren amb força fins a la meitat del segle XX. Es varen recuperar l’any 1979.

 

L’Esbart Dansaire de Mollet va néixer de les colles del Ball de Gitanes, i encara ara continuem mantenint i actualitzant el galop, les contradanses, la catxutxa, el xotis i la jota; peces tradicionals de les gitanes vallesans.

 

Els grups de l’Escola de Dansa participen en la Roda de ballades pels pobles que organitza, de febrer a maig, l’Agrupació de Colles del Ball de Gitanes del Vallès. Per altra banda, el Cos de Dansa incorpora, dins del seu repertori, una versió escènica de les gitanes i una altra per a ser ballada a la plaça.

Música:

Tradicional

 

Arranjaments:

Xavier Batllés

 

Coreografia:

Joan Vallbona

 

Vestuari:

Jordi Roig i Maria Carbonell

 

Realització de vestuari:

Maria Garcia i Manoli Buendia

 

Fotografies web:

Joan Parera